Προβλεψη ζητησης Φυσικου Αεριου απο την ΕΠΑ Αττικης

φωτογραφία της ΕΠΑ Αττικής

Η Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής στηρίζεται στην ακρίβεια της πρόβλεψης ζήτησης ΦΑ επόμενης ημέρας για να κάνει τον προγραμματισμό της εμπορικής της δραστηριότητας.

Ένα σημαντικό τμήμα της ζήτησης ΦΑ στην Αττική προέρχεται από τους καταναλωτές για τη θέρμανση κατοικιών και / ή νερού οικιακής χρήσης. Ως εκ τούτου η σημαντικότερη παράμετρος που επηρεάζει τη συγκεκριμένη ζήτηση είναι οι καιρικές συνθήκες.

Η Ex Machina συνεργάστηκε στενά με την ΕΠΑ Αττικής για να παρέχει δεδομένα καιρού και πρόγνωση για τις ιδιαίτερες ανάγκες της εταιρίας. Η πρόβλεψη επόμενης ημέρας γίνεται με χρήση μοντέλων μηχανικής μάθησης (machine learning) για τα οποία είναι κρίσιμη παράμετρος η ποιότητα των δεδομένων πάνω στα οποία εκπαιδεύεται το σύστημα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της υπηρεσίας της Ex Machina σχετίζεται με την εξασφάλιση διαθεσιμότητας, την επεξεργασία και την εξασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων δεδομένων.

To Open ELIoT είναι ένα έργο σύμπραξης των επιχειρήσεων ΕΧΜ και Αργυρόπουλος και Συν. με τον ερευνητικό Οργανισμό ΕΛΚΕΘΕ 

Με στόχο την παροχή μιας υψηλού επιπέδου λύσης για την παρακολούθηση και ανάλυση περιβαλλοντικών παραμέτρων σχετικών με τα επιφανειακά ύδατα, με χρήση ανοιχτών και σύγχρονων τεχνολογιών και υλικού.

Βρείτε μας στα Social Media
Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ

και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα &
Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: Τ1ΕΔΚ-01613)

Γραφτείτε στο Newsletter για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας
Στείλτε μας τις απορίες ή τα σχόλια σας & θα επικοινωνήσουμε μαζί σας
Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Μετάβαση στο περιεχόμενο